Geschiedenis van de stroopwafel

DCF 1.0

Stroopwafels – of Gaufres d’or – zijn natuurlijk een origineel Hollands product en tegenwoordig ook wel meer bekend in Frankrijk.


De eerste stroopwafels werden aan het einde van de 18e eeuw in Gouda gemaakt. Een lokale bakker maakte een soort koek van broodkruimels, deegresten, kaneel en karamel. Oorspronkelijk was dit een koek voor de armen van Gouda. In de loop van de tijd is het recept geëvolueerd en aangepast. Het oudst bekende recept voor stroopwafels dateert van 1840.


In de negentiende eeuw waren er in Gouda wel 100 wafelbakkerijen, de enige stad in Nederland waar stroopwafels werden gemaakt. Vanaf 1870 werden stroopwafels ook buiten Gouda gemaakt.


Sinds 2004 worden stroopwafels onder de merknaam Gaufres d’or® in heel Frankrijk op de markt gebracht via het unieke franchise-concept van Gaufres d’or France. Op diverse markten en winkels worden de stroopwafels vers voor u klaargemaakt of zijn verpakt verkrijgbaar. De heerlijke geur van een versgebakken Gaufres d’or is ongeëvenaard.

Gaufres d’or – la Reine des bisquits!

 Een warme wafel zo van het ijzer of een wafel uit een pakje, ze zijn gewoon overheerlijk en hebben de potentie om heel Frankrijk te veroveren!

Gaufres d’or worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Tarwebloem, boter, suiker, eieren, karamel en kaneel zijn onze belangrijkste ingrediënten en er worden géén niet-natuurlijke kleur, geur- en smaakstoffen stoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd. De stroopwafels van Gaufres d’or blijven gedurende 3 weken vers en lekker.

4462aangepast