Wie zijn wij eigenlijk ?

coffee
top franchise
1.7

Maarten Hendriks heeft Gaufres d'or in 2004 opgestart in Frankrijk. Hij woonde destijds al jaren in Frankrijk en merkte dat er behoefte bestond onder Nederlandse immigranten (en later ook bij Fransen) om zelf een onderneming te kunnen runnen waarmee een (additioneel) inkomen kon worden gegenereerd.


Met zijn toenmalige partner stond Maarten zelf - met succes - 2 maal per week op de markt in Nevers om de Fransen  aan de Nederlandse stroopwafel te krijgen. Op enig moment kon Maarten zijn stand verkopen, waarbij het idee ontstond om op professionele en commerciële wijze kant en klare stroopwafel-kraampjes aan de man te gaan brengen in Frankrijk. Binnen enkele jaren waren er 18 kramen actief in heel Frankrijk.

Maarten besloot in 2011 om weer naar Nederland te verhuizen en de bestaande stroopwafelbakkers konden vanaf dat moment zelfstandig verder werken, met grafische support van Maarten vanuit Nederland.


Het idee om Gaufres d'or toch weer verder uit te breiden bleef echter kriebelen, maar dat kon het beste met een zakelijk partner ter plaatse in Frankrijk. In 2015 werd daarom een doorstart gemaakt met het reeds bestaande bedrijf, maar nu onder de naam SARL Gaufres d'or en een van de nieuwe stroopwafelbakkers die in het bedrijf stapte was Marc Strategier. Bij toeval liep hij in 2015 tegen GGaufres d'or op. Als fan van de Hollandse stroopwafel besloot hij daarom een kraampje te kopen en vanaf dat moment stond hij enkele dagen per week op diverse markten in de Cote d’or.


Vanaf januari 2018 werd Marc mede-eigenaar van het bedrijf SARL Gaufres d'or in Frankrijk en sindsdien timmeren Maarten, zijn vrouw Svetlana en Marc flink aan de weg. Maarten en Svetlana zijn druk bezig om Gaufres d'or ook elders in Europa uit te breiden. Inmiddels zijn er kramen in Frankrijk, Zweden, Spanje, Italië en Duitsland.


Maarten is al ondernemer sinds hij 21 jaar oud is, eerst in de automatisering. Naast Gaufres d'or is Maarten sinds 2012 actief in de recycling van gips. Met een Canadese partner heeft hij een netwerk van 5 recyclingfabrieken opgebouwd door heel Europa, waaronder één in de buurt van Parijs.

Svetlana is tolk en vertaler Nederlands, Engels, Frans en Russisch. Achter de schermen zorgt Svetlana voor de promotie van Gaufres d'or in Europa, vertaalwerk en onderhoudt zij de contacten met lokale en internationale leveranciers.


Marc heeft een lange carrière in de financiële wereld achter de rug, met standplaatsen in Amsterdam, Londen, Parijs en Doha. Naast het verbouwen van zijn huis is Marc samen met zijn vrouw actief met de verhuur van een gite en natuurlijk met het uitbouwen van SARL Gaufres d'or in Frankrijk.


Svetlana, Maarten en Marc staan sinds een aantal jaren in de maand februari met een stand van Gaufres d'orr op de Emigratiebeurs in Houten (NL). Elk jaar weer zijn we daar actief om nieuwe ondernemers te zoeken die met Gaufres d'or een eigen bedrijf willen starten in Europa.